Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στατιστική ανάλυση της Εθνικής Ελλάδος στη φάση των ομίλων

Το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη χάρισε στην Εθνική μας την πρόκριση στις "8" καλύτερες ομάδες της Ευρώπης! Μια πρόκριση, όμως, που μόνον τυχαία δεν ήρθε..Δείτε τους αριθμούς!







Οι κερδισμένες μονομαχίες στη φάση των ομίλων


 Πολωνία-Ελλάδα
Στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2012 η Εθνική μας υπερίσχυσε της Πολωνίας στις μονομαχίες, αφού είχε 111 κερδισμένες μονομαχίες έναντι 91 των Πολωνών.

Ελλάδα-Τσεχία 
Στον δεύτερο αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στη Τσεχία, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 7λεπτο, η Ελλάδα υπερίσχυσε και των Τσέχων στις μονομαχίες κερδίζοντας 97 έναντι 78 των αντιπάλων της.



Ελλάδα-Ρωσία
Στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος στη φάση των ομίλων, όπου πήρε τελικά και την πρόκριση υπερίσχυσε στις μονομαχίες και των Ρώσων έχοντας 72 κερδισμένες έναντι 60 των αντιπάλων της.











Συνολικές μονομαχίες της Εθνικής Ελλάδος στη φάση των ομίλων

Συγκεντρωτικά, λοιπόν, στα τρία παιχνίδια που έδωσε η Εθνική Ελλάδος, κέρδισε 280 μονομαχίες έχοντας χάσει 229! Μιλώντας σε ποσοστά είχε 55,01% κερδισμένες μονομαχίες έναντι 44,99 χαμένων!Αυτή η σταθερή απόδοση στις μονομαχίες που είχε η Ελλάδα συντέλεσε στην επιτυχία, δίνοντας την πρόκριση στην φάση των "8"!







Τάση μονομαχιών της Εθνικής Ελλάδος στη διάρκεια 90λεπτου ( βάσει των 3 αγώνων)


Τέλος, βλέπουμε την τάση τόσο στις κερδισμένες όσο και στις χαμένες μονομαχίες της Εθνικής μας στα 15λεπτα του αγώνα! Βλέπουμε ότι στο δεύτερο τέταρτο του αγώνα (15-30') η απόδοση των κερδισμένων μονομαχιών πέφτει και υπερισχύουν οι χαμένες μονομαχίες. Γεγονός που σημαίνει ότι οι αντίπαλοί μας κερδίζουν τις μονομαχίες στο συγκεκριμένο διάστημα. Στα υπόλοιπα 15λεπτα του αγώνα η Εθνική μας παρουσιάστηκε ανώτερη των αντιπάλων της και δίκαια προκρίθηκε στην επόμενη φάση!




Συνολικές διεισδύσεις στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος στη φάση των ομίλων 


Στο άνω μέρος του γηπέδου παρουσιάζονται οι συνολικές διεισδύσεις που έκανε η Εθνική μας στα 3 παιχνίδια της φάσης των ομίλων. Από την αριστερή πλευρά έκανε συνολικά 16, από τον άξονα 9 και από δεξιά 19.


Στο κάτω μέρος παρουσιάζονται οι συνολικές διεισδύσεις που έκαναν οι αντίπαλοι της Εθνικής στα παιχνίδια που αντιμετώπισαν την Ελλάδα. Συγκεκριμένα οι αντίπαλοι μας προτίμησαν να διεισδύσουν και να "τρυπήσουν" την άμυνα μας 37 φορές από την αριστερή μας πλευρά. Αντίστοιχα 26 φορές από τον άξονα και 23 από δεξιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου